Missie
Spelen, leren, groeien……samen
Visie
Op de Cornelis Haak School werken we vanuit de volgende uitgangspunten:
- Op de Cornelis Haak School werken we vanuit de volgende uitgangspunten:
De leerlingen gaan met plezier naar school en worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen; - Elk kind is uniek waarbij we de individuele talenten willen versterken en uitbreiden;
- Wij werken aan opbrengsten met als doel het maximale uit elke leerling te halen. Hierbij gaan wij uit van onze ambities op schoolniveau;
- We zetten in op een hoog eindniveau waar we vanaf groep 1 naar toe werken.
- We werken in 3 verschillende aanpakken die gevormd worden door kinderen in te delen op overeenkomsten in onderwijsbehoeften. Iedereen binnen een groep werkt aan dezelfde doelen, mogelijk met een andere verwerking op een ander niveau. Te denken valt aan: versnellen, verrijken, vertragen en intensiveren;
- Kinderen leren het meest van en met elkaar. We werken daarvoor vaak met coöperatieve werkvormen, zodat alle kinderen betrokken zijn bij de aangeboden instructie;
- De leerlingen en hun ouders worden betrokken bij hun leerproces.
- De leerkrachten begeleiden de leerlingen en geven daarin ruimte aan de eigenheid van een leerling;
- De school richt zich op de toekomst, gebruik makend van moderne ontwikkelingen zowel op onderwijsgebied als ICT;
- Vanuit onze christelijke identiteit worden waarden en normen geleerd die zichtbaar zijn in de omgang met elkaar.
Dat is terug te zien in ons onderwijs:
- Wij leren en werken in 3 verschillende aanpakken, basis-, verrijkte en intensieve aanpak . We zoeken aansluiting bij de mogelijkheden van de kinderen. We dagen hen uit en maken aanspraak op wat ze kunnen en waar de interesses liggen. We doen dat doelgericht en houden de ontwikkeling in de gaten.
- De leerkrachten geven instructie volgens ons CHS-instructiemodel. In elke les wordt het doel benoemd, de voorkennis opgehaald, volgens 3 aanpakken instructie gegeven en geëvalueerd.
- We maken tijdens de instructie gebruik van coöperatieve leerstrategieën De kinderen leren hierbij van elkaar en de leerkracht is begeleider tijdens dit proces. Doordat de leerlingen de stof verwoorden en uitleggen aan elkaar leren ze meer. De leerlingen hebben hierdoor plezier in het leren en dat is positief voor het pedagogisch klimaat en de samenwerking tussen kinderen.
- Wij proberen de nieuwsgierigheid die leerlingen hebben bij binnenkomst, het spelend leren, via lerend spelen, om te zetten naar formeel leren.
- Wij investeren in collega’s die zich specialiseren in de vakgebieden: gedrag, rekenen, taal en spelling, onderwijsleerproces, het jonge kind, ICT en de zorg.
- Wij besteden veel aandacht aan sociale vaardigheden. Kinderen die zich veilig en prettig voelen op school, zijn beter in staat om te leren. Dit doen we met behulp van de methode Kanjertraining en een stappenplan gedrag.
- Wij leren de kinderen verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen ontwikkeling en ze zelfstandig te maken, zodat ze zelf effectief met hun leertijd omgaan. Om dit te bereiken wordt er gewerkt met mappen waar leerstof op maat zit. Vanaf groep 5 werken de kinderen met Snappet.
- Wij werken met de nieuwste multimedia. Hierdoor is ons onderwijs visueel, uitdagend en op de toekomst gericht. We gebruiken computers, iPads, Snappet, tablets en laptops.
- De leerlingen in onze school vormen een afspiegeling van de wijk. Kinderen komen bij ons op school in aanraking met verschillende achtergronden. Hierdoor leren ze van elkaar wat er leeft in de maatschappij. We hebben respect voor wat de ander anders maakt.
- Wij vinden een goede samenwerking tussen schoolleiding, leerkrachten, kinderen en ouders belangrijk, omdat dit de basis vormt voor een goed schoolklimaat, waarvoor we samen verantwoordelijk zijn.