Goed onderwijs

Alles onder
één dak

Buitengesloten! Uitgesloten!

Wij doen mee met de week tegen pesten. Tijdens deze week staan wij extra stil bij het thema: iemand buitensluiten. Met verhalen, stellingen en spellen vanuit de methode Kanjertraining, leren wij de kinderen hoe je ervoor zorgt dat je als groep een (h)echte groep bent. https://openrotterdam.nl/rotterdamse-scholen-staan-op-tegen-pestgedrag-en-doen-mee-aan-week-tegen-pesten/

Supermarkt: spelen en leren op school

Als echte klant boodschappen doen, statiegeld inleveren, betalen en je boodschappen inpakken. In het winkeltje op school en in de klas kunnen de kleuters verder leren over het thema ”de supermarkt”.

Wat fijn dat ik je zie!

De schoolvakantie zit erop en alle kinderen zitten weer in de klas. Wij vinden het fijn om de kinderen weer te zien en de kinderen vinden het fijn om hun klasgenoten weer te zien. Er wordt samengewerkt, samen gespeeld, gekletst, gelachen en geleerd. Een goede start van een nieuw schooljaar!

Feesten doen wij samen!

Mooie EK outfits, popcorn maken in de klas, een stormbaan en springkussen op het plein, een les karate vechtkunst en gezelligheid in de klas. Met elkaar hebben wij er een mooie juffen- en meesterdag van gemaakt.

Ideeën opdoen voor het nieuwe schoolplein!

De groepen 8 mochten inspiratie op doen voor ons nieuwe schoolplein. In natuurspeeltuin “De Speeldernis” hebben zij ontdekt wat leuk is om op een plein te hebben, maar ook de activiteiten die niet handig zijn. Het was een natte, maar leuke ochtend!

Steen, papier, schaar!

Tijdens de les van Unity99 leren de kinderen elke week iets nieuws. Dit keer leerden zij door middel van een oefening, hoe je rekening houdt met een ander. Het spelletje ‘steen papier schaar’ kreeg vandaag een andere wending. Win je? Dan mag je de ander met de zachte koker slaan. Maar… de ander moest zich […]